دستگیری قاتل مراغه‌ای در کمتر از ۱۲ ساعت پاسخ سازمان غذا و دارو به ماجرای محلول‌های دیالیزی آلوده (۱۳ آبان ۱۴۰۳) ۱۰۶ اطفای حریق توسط آتش نشانان مشهدی طی یک هفته دستگیری متهمان به کلاهبرداری ۴۰۰ میلیارد ریالی در مشهد (۱۳ آبان ۱۴۰۳) ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان شهر ری و توضیح آموزش و پرورش (۱۳ آبان ۱۴۰۳) اگزمای پاییزی و راههای پیشگیری یک متکدی با ۹ میلیون تومان پول در مشهد شناسایی شد یک بام و دو هوای پروژه ۵۲۰ واحدی مسکن محرومان در مشهد | محرومیت محرومان از مسکن ارسال بیش از ۱۵ هزار تُن کمک‌های مردمی به لبنان و غزه بهترین زمان برای مداخله در درمان اوتیسم چندسالگی است؟ انسداد بیش از ۵۹۰ حلقه چاه غیرمجاز در مشهد و شهرستان‌های اطراف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۱۳ آبان ۱۴۰۳) | ورود سامانه ناپایدار جوی به استان از فردا اعترافات ۲ برادر که پدرشان را قبل از ازدواج مجدد به قتل رساندند + عکس قطارهای مسافربری در مسیر‌های منتهی به مشهد ضریب ۹۷ درصد مسافر را دارند مسدودشدن یک سایت عرضه‌کننده دارو‌های سرطانی (۱۳ آبان ۱۴۰۳) زنگ استکبارستیزی در مدارس خراسان رضوی نواخته شد (۱۳ آبان ۱۴۰۳) تصویب طرح جایگزینی و انتقال زندان مرکزی مشهد به خارج شهر (۱۳ آبان ۱۴۰۳) بهای خدمات سرویس مدارس مشهد در سال ۱۴۰۳ اعلام شد رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری: سایر کشورها به پرستاران ایرانی اقبال دارند کشف و ضبط ۳ قبضه سلاح و ۱۱ تاکسیدرمی غیر مجاز در استان خراسان رضوی عوارض بیماری کرونا در برخی افراد همچنان باقی است | هم‌زیستی با  کووید بیش از ۲۰ هزار ایرانی در تصادفات جاده‌ای سال گذشته فوت کردند بررسی مهم‌ترین شگرد‌های کلاهبرداران حوزه رمز ارز در گفتگو با رئیس پلیس فتای مشهد خراسان رضوی در بین ۴ استان دارای بیشترین آمار کلاس‌های چندپایه آغاز ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۲۰ آبان زنگ استکبارستیزی توسط وزیر آموزش و پرورش نواخته شد + فیلم «مرگ بر آمریکا» صدای واحد دانش‌آموزان مشهدی | روایت شهرآرانیوز از راهپیمایی ۱۳ آبان+ فیلم زلزله در گرمسار، تاکنون ۲۴ مصدوم و خسارت‌های جانبی در پی داشته است + فیلم لحظه زلزله سقوط مرگبار خلبان جوان در بندرعباس (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج)
سرخط خبرها

واکسن آنفلوانزا یا آب مقطر؟

  • کد خبر: ۴۵۱۴۲
  • ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۷
واکسن آنفلوانزا یا آب مقطر؟
تهیه واکسن آنفلوانزا از بازار آزاد دو خطر دارد؛ اولا اینکه ممکن است در شرایط زنجیره سرد و استاندارد نگهداری نشده باشد و هیچ اثری نداشته و حتی ممکن است تزریق آن عوارض داشته باشد. در عین حال ممکن است اصلا واکسن آنفلوانزا نباشد و آب مقطر خالی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، نایب رییس انجمن داروسازان ایران با بیان اینکه واردات واکسن آنفلوانزا به دلیل تحریم ها و معضل انتقال وجه به تامین کننده واکسن، با مشکل مواجه شده، در عین حال نسبت به تهیه آن از بازار آزاد هشدار داد.

دکتر علی فاطمی درباره آخرین خبرها از زمان توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها، گفت: ما در زمینه توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها هم با دانشگاه‌های علوم پزشکی و هم با معاونت‌های غذا و دارو به طور مرتب در ارتباط هستیم. تاکنون واکسن‌های آنفلوانزایی که وارد کشور شده، در اختیار معاونت بهداشتی جهت توزیع در مراکز بهداشت قرار گفته است. معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی هنوز سهمیه‌ای دریافت نکرده‌اند که آن را در اختیار داروخانه‌ها قرار دهند.

وی افزود: متاسفانه واردکنندگان واکسن آنفلوانزا به مشکل برخورد کردند. حتی ارز مورد نیاز را هم واریز کردند، اما با مشکل انتقال وجه به تامین‌کننده واکسن مواجه شدند که یکی عمده‌ترین دلیل آن تحریم‌های آمریکا علیه کشور است. بر همین اساس فعلا تنها در حد همان ۲/۵ میلیون دوز، واکسن آنفلوانزا وارد کشور شده است که آن هم برای شبکه بهداشت توزیع می‌شود. 

زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوانزا تا نیمه آبان ماه است

فاطمی با اشاره به زمان طلایی برای واکسیناسیون آنفلوانزا، ادامه داد: یک نکته مهم این است که مردم باید بدانند که زمان طلایی برای واکسیناسیون آنفلوانزا فقط تا ۱۵ مهرماه نیست، بلکه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، برای سال ۲۰۲۰ اعلام کرده است که تا پایان اکتبر یعنی تقریبا تا نیمه آبان ماه، زمان طلایی برای تزریق واکسن محسوب می‌شود. هرچند که اگر کسی تا آن زمان هم نتوانست واکسن آنفلوانزا را تزریق کند، بر اساس توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، در زمستان هم می‌توان این واکسن را برای پیشگیری تزریق کرد.

وی ادامه داد: مردم امسال باید شرایط کشور را درک کنند. واقعا همکاران ما در سازمان غذا و دارو تلاش زیادی کردند که بتوانند واکسن آنفلوانزا را به موقع تامین کنند و در اختیار عموم مردم قرار دهند، اما به دلایلی که در راس آن‌ها تحریم‌های آمریکا بر علیه کشور قرار دارد، این اتفاق نیفتاد.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: بنابراین مردم مقداری صبوری کنند. به طوری که بی مورد به داروخانه‌ها مراجعه نکنند؛ چراکه واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها توزیع نشده  است. در عین حال به محض اینکه واکسن آمد، صبر کنند تا ابتدا افراد در معرض خطر واکسن را تزریق کنند. در عین حال مردم نگران نباشند. زیرا تا نیمه آبان ماه هم زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوانزا وجود دارد. حتی بعد از آن هم می‌تون واکسن را تزریق کرد. برخی فکر می‌کنند که حتما باید تا نیمه مهر ماه واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند و بعد از آن تزریق واکسن دیگر فایده‌ای ندارد، اما این فکر اشتباه است و حتی تا میانه زمستان و در دی ماه هم می‌توان واکسن آنفلوانزا را تزریق کرد.

فاطمی ادامه داد: برخی مردم بر اساس همین فکر اشتباه که باید واکسن آنفلوانزا را تا نیمه مهرماه تزریق کنند، اقدام به تهیه آن از بازار آزاد می‌کنند. در حالی که این اقدام  اشتباهی بزرگ است. باید توجه کرد که واکسن آنفلوانزا باید در شرایط سرمایی بین دو تا هشت درجه نگهداری شود. هرچقدر که بیرون از این دما باشد، قدرتش کاهش می‌یابد. تهیه واکسن آنفلوانزا از بازار آزاد دو خطر دارد؛ اولا اینکه ممکن است در شرایط زنجیره سرد و استاندارد نگهداری نشده باشد و هیچ اثری نداشته و حتی ممکن است تزریق آن عوارض داشته باشد. در عین حال ممکن است اصلا واکسن آنفلوانزا نباشد و آب مقطر خالی باشد. باید توجه کرد که هیچ دارویی را نباید از بازار آزاد خریداری کرد. به ویژه داروهایی که یخچالی هستند.

اثربخشی واکسن آنفلوانزا چقدر است؟

وی در ادامه درباره میزان اثربخشی واکسن آنفلوانزا در پیشگیری از ابتلا به این بیماری، گفت: باید توجه کرد که اثربخشی واکسن آنفلوانزا بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است و این‌طور نیست که هرکس آن را تزریق کند، دیگر به آنفلوانزا مبتلا نشود. باید توجه کرد که ممکن است نیمی از افرادی که واکسن آنفلوانزا را تزریق می‌کنند، در صورتی که در معرض این ویروس قرار گیرند، مبتلا شوند. مردم باید این مسئله را بدانند که واکسن آنفلوانزا ایمنی ۱۰۰ درصد در برابر این بیماری ایجاد نمی‌کند.

فاطمی تاکید کرد: بهترین کار این است که در این فصل از تماس با اشیا و تنفس نزدیک با دیگران دوری کنیم. البته در این روزها به دلیل کرونا مسائلی مانند دست ندادن، استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری را رعایت می‌کنیم و این‌ها بسیار مهم است. من خودم تاکنون در عمرم واکسن آنفلوانزا تزریق نکردم، بلکه برای افراد سالمند، کودکان شش ماه تا دو سال، زنان باردار، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و... گذاشتیم تا آنها تزریق کنند. مردم هم امسال این موضوعات را جدی بگیرند و بدانند که این افراد در اولویت تزریق واکسن آنفلوانزا قرار دارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->